گوهرشناسی یاقوت

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

💎  گوهرشناسی یاقوت

اسم یاقوت سرخ از کلمه لاتین روبئوس RUBEUS به معنای سرخ گرفته شده و واژه مترادف کبود آن ،سفیر SAPPHIRE به معنای آبی به زبان یونانی است.حدود سال ۱۸۰۰ میلادی یاقوت سرخ و کبود را جزو کانی هایی از گروه کروندم CORUNDUM شناسایی کردند. فلز رنگ ساز در یاقوت سرخ ،کروم است و سایه های قهوه ای موجود در رنگ بعضی یاقوت های سرخ به علت وجود مقدار بسیار کمی فلزآهن در ترکیبات شیمیایی آنست.بهترین رنگ در یاقوت سرخ قرمز خالص با سایه های آبی رنگ می باشد، که معروف به « خون کبوتری » است.یاقوت سرخ نتراشیده ی مات بدون درخشش و دارای جلای روغنی است، ولی پس از تراش درخشش آن ممکن است به اندازه برلیان نیز برسد.

کانی شناسی سنگ یاقوت:

سختی:۹
سنگ یاقوت، کریستال اکسید آلومینیوم است که با گونه های مختلفی از مواد معدنی، رنگهای متفاوتی ایجاد می کند؛ اگر سنگ یاقوت قرمز باشد، روبی نام خواهد گرفت، رنگ آبی آن به دلیل وجود تیتانیوم و آهن است. آهن به تنهایی رنگ زرد ایجاد می کند که “توپاز اورینتال ” نام دارد. ترکیب تیتانیوم و آهن نیز رنگ سبز ایجاد می کنند و چه باور کنید یا نکنید ترکیب اکسید آلومینیوم، تیتانیوم و آهن رنگ ارغوانی نیز تولید می کنند. گونه کمیاب و محبوب سفایر ، رنگ نارنجی مایل به صورتی، مخلوطی از کروم و آهن است. سفایر سفید کاملاً خالص است و هیچ ماده معدنی دیگری در آن ترکیب نشده است.

عضی از یاقوت های قرمز دارای ناخالصی های سوزن مانندی هستند که در یک نور مستقیم تک منبعی اثری مشابه یک ستاره از خود به نمایش می گذارند که به نام اثر ستاره ای مشهور است و سنگ را باید به صورت کابوشن بتراشند تا این اثر در آن نمایان شود.برخی دیگر از یاقوت ها هم هستند که تغییر رنگ می دهند و در طبیعت بسیار کمیاب و نادر هستند.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Related Articles

یاقوت سرخ

[vc_row][vc_column][vc_column_text] 💎✏️یاقوت سرخ یاقوت سرخ به دلیل رنگ زیبا و ساختار فیزیکی همچنین نایاب بودنش جزء گران ترین گوهر در بین گوهرها محسوب می شود.…