کانی شناسی سنگ لاجورد

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
💎🌹کانی شناسی سنگ لاجورد
لاجورد یا لاژورد (Lapis lazuli) همان سنگ ارمنى یا گل ارمنى است و به زبان سرخپوستى huinzo، گفته مىشود. واژه لازور از واژه فارسى باستان لاژورد گرفته شده که به عربى لاجورد آمده و از عربى وارد زبانهاى دیگر شده است. در فارسى براى آسمان و آسمانى رنگ آمده است. سنگ لاجورد، آمیختهاى از کانىهاى هائوین، کلسیت، سودالیت، نوزآن،اوژیت و هورنبلند بوده و داراى ترکیب شیمیایى است. لاجورد داراى درون گیرهاى پیریت است. سیستم کریستالى لاجورد مکعبى، داراى سختى 5-6 در مقیاس موهس، وزن مخصوص آن 3-2.5 و داراى ضریب شکست 1.5 است. به صورت نیمه شفاف و جلاى شیشهاى تا چرب دیده مىشود. رنگ خاکه آن آبى است و در رنگهاى آبى آسمانى، آبى سیر و بنفش نیز دیده مىشود.
– فرمول شيميايي: (Na, Ca)8Al6Si6O24 (S, SO4)
– گروه کاني شناسي: (شيميايي: سيليکات)
– گروه کاني: (ساختاري: تکتوسيليکات)
– رنگ: آبي براق، تيره و گاه بنفش
– جلا : تيره و صمغي
– سيستم تبلور: کوبيک
– کليواژ : خفيف و در شش جهت
– شکستگي: نا مشخص
– سختي: 5 – 5.5
– رنگ خاکه: آبي روشن
– وزن مخصوص: 2.3 – 2.4
– کانيهاي همراه: کلسيت ، پيريت و بعضي از پيروکسن ها
– شرايط تشکيل:اين کاني با وجود عموميت، کمياب است. اين کاني اگر با ساير کاني ها همراه باشد به نام لاپيس لازولي خوانده مي شود. نام اين کاني از رنگ آن اقتباس شده و به معني آبي تيره است و معمولا اين کاني را بلورهاي ريز پيريت همراهي مي کند.
معادن لاجورد
افغانستان، آرژانتین، شیلی، روسیه، آمریکا، تاجیکستان، برمه
[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]