یاقوت سرخ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
💎گوهر شناسی: یاقوت سرخ💎
یاقوت سرخ ( Ruby )
گروه کروندوم ( Corundum Group )
رنگ : انواع رنگ قرمز
رنگ خطا سائیدگی: سفید
سختی مو: 9
وزن مخصوص: 05/4- 97/
فرم شکستگی: صدفی شکل ریز، ناهموار، سوزنی شکل ، شکننده
سیستم کریستالی : هگزاگونال (تری گونال)
ترکیب شیمیائی : AL2O3 ( اکسیدآلومینیوم )
شفافیت: مات ، نیمه شفاف ، شفاف
میزان ضریب شکست نور:775/1-757/1
شکست دوگانه:009/0-008/0
پراکندگی نور: 018/0
پدیده چند رنگی: قوی : زرد، قرمز، قرمز پررنگ یاقوتی
طیف جذبی نوری:6680، 6928، 6941، 5000،659، 6100، 4685، 4750، 4765
پدیده فلورانس: قوی، قرمز یاقوتی رنگ
نام یاقوت سرخ ( Ruby ) از واژه لاتینروبئوس ( Rubeus )به معنای سرخ گرفته شده است. حدود سال 1800 میلادی یاقوت سرخ و یاقوت کبود را جزءکانی هائی از گروه کروندوم ( Corundum ) شناسائی کردند. تا این تاریخ اسپینل قرمز( Red Spinel ) و گارنت قرمز را نیز به اشتباه کانی هائی با ترکیب شیمیایی مشابه با یاقوت سرخ می پنداشتند.
فلز رنگ ساز در یاقوت سرخ کروم است وسایه های قهوه ای موجود در رنگ یعضی یاقوت های سرخ به علت وجود مقدار بسیار ناچیزفلز آهن در ترکیب شیمیایی آن می باشد.
رنگ یاقوت های سرخ استخراج شده از معادن مختلف متفاوت بوده و مشخصه مکان بخصوصی نیست و بدین جهت مشکل بتوان با توجه به رنگ ، مکان استخراج یاقوت سرخ را تعیین نمود. معمولا رنگ در تمام نقاط نگین یاقوت سرخ یکسان نبوده و گاه به صورت نوارها و یا لکه های قرمز مشاهده می شود.
بهترین رنگ دریاقوت سرخ ، قرمز خالص با سایه های آبی رنگ می باشد که به (خون کبوتر) تشبیه شده است.
منظور از اصطلاحاتی مانند یاقوت سرخ برمه ای یا یاقوت سرخ سیامی مکان استخراجی کانی نیست بلکه برای معرفی مرغوبیت رنگ سرخ به کار می رود. یاقوت سرخ نتراشیده مات ، بدون درخشندگی و دارای جلای روغنی است ، ولی پس از تراش درخشش آن ممکن است به اندازه برلیان نیز برسد.
[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]