خواص شیمیایی سنگ تورمالین

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
💎💎خواص شیمیایی سنگ تورمالین
ترکیب شیمیایی: ترکیب شیمیایی آن خیلی پیچیده است و به طور کل فرمول آنM10Si6B3O27(OH,F)4 میباشد.M با عناصر سدیم، آهن، کلسیم، پتاسیم، لیتیم، منیزیم، تیتان و منگنز میتواند جای گیرد و به تورمالین آلکالی، منیزیمدار و تورمالین آهندار تقسیم میگردد. علاوه بر عناصر فوق عناصرعطاکننده رنگ مثل کروم و کبالت و نیکل در ترکیب آن یافت میشود.
تورمالین ها براساس ترکیب شیمیایی گسترده به ترتیب زیر نامگذاری می شوند.
Acroiteh
تورمالین سفید یا بی رنگ
Bubellite
تورمالین قرمز رنگ
Dravite
تورمالین منیزیم دار وقهوهای رنگ
Elbaite
تورمالین سدیم دار وسبزرنگ
Indicolite
تورمالین ابی رنگ
Liddicoatite
تورمالین کلسیم دار وسبزرنگ
Schorl
تورمالین اهن دار وسیاه رنگ
Verde lite
تورمالین سیلسیم داروسبزرنگ
شورل
تورمالین آهندار
تسیلایزیت
تورمالین منگنزدار
یوویت
تورمالین منیزیمدار
البائیت
تورمالین لیتیمدار چند رنگی است که در جزیره البای ایتالیا یافت میشود.
تشابه کانی شناسی: آمفیبول – آکتینوت – ریه بکیت – بریل – آندالوزیت
خواص شیمیایی: در اسیدها نامحلول است
منشا تشکیل: ماگمائی – پگماتیتی – دگرگونی – رگه های تیپ آلپی
مکان و چگونگی پیدایش:
متداولترین و بارزترین سرچشمه تورمالینها در پگماتیتهای گرانیتی و سنگهای در برگیرنده آنهاست. همچنین، به شکل کانی فرعی در سنگهای آذرین و دگرگونی یافت میشوند. بیشتری تورمالینهایی که در سنگهای پگماتیتی دیده میشود، سیاه رنگند و با کانیهای پگماتیتی معمولي، همانند میکروکلین، آلبیت، کوارتز و میکای سفید همراه میباشند. پگماتیتها، همچنین مکان شکلگیری تورمالینهای یشمدار به رنگ روشن هستند و بیشتر همراه با لپیدولیت، بریل، آپاتیت، فلوریت و عناصر کمیاب هستند. تورمالین قهوهای سرشار از منیزیم در سنگهای آهکی بلوری یافت میشود.
سایر مشخصات: انتهای بلورها در اثر حرارت شارژالکتریسیته می دهد، دارای لومینسانس زرد ، سبزدارد خواص الکتریکی دارد،در اسیدها نامحلول است.
برش: به طور معمول، سنگها به شکل رویهای صاف، صیقلی شده و محدب هستند. گاهی شکلهای محدب مانند، ویژگی چشم گربهای را نشان میدهند. این سنگها ممکن است به شکلهایIntaglio, Cameo و یا گرد تراشیده شوند.
محل پیدایش: ایتالیا
محل پیدایش درایران: در اطراف مشهد وگرانیت های الوند وسنگ های دگرگون سده درشرق علم کوه و…….. دیده می شود.
کاربرد: در صنعت الکتروتکنیک به دلیل خاصیت پیزو الکتریسته قوی درفشارسنج های حساس بکار می رود.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”11511″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]