رنگ برلیان

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

💎🌹رنگ برلیان

بلورهای الماس در تمام رنگ ها یافت می شوند، ولی رنگ متداول آن سفید و یا سفید متمایل به آبی یا زرد و قهوه ای می باشد و به ندرت در بلور الماس رنگ هایی مانند سبز ، قرمز ، آبی ، بنفش ، قهوه ای تند و زرد سیر دیده می شود که به نام رنگ های فانتزی (fancy colors) مشهورند و غالبا مورد توجه کلکسیونرها می باشد. رنگ های مختلف در امر تجارت ، بلورهای الماس را از رنگ سفید تا سفید متمایل به زرد درجه بندی کرده اند . درجه بندی اولیه به علت وجود اساس و تعاریف متعدد مبهم می نمود و برای رفع ابهام و سوءتفاهماتی که در این زمینه در سطح جهانی وجود داشت لازم بود توافقی بین المللی حاصل شود که مخصوصا در مورد نگین های برلیان با ته رنگ زرد و یا به اصطلاح (yellow series) صادق باشد. در گذشته واژه ای به نام river ابداع شده بود که بعدا به (premier) تغییر یافت و یا در کنار آن استفاده شد. این واژه به برلیان هایی اطلاق می شود که سفیدتر از سفید بودند و این به دلیل ته رنگ آبی در نمونه هایی بود که از معدن river استخراج می شد.
امروزه می دانیم که برخی اختلافات در تشخیص رنگ الماس مربوط به رنگ آنها نیست، بلکه در پدیده فلورانس موجود در آنهاست. کریستال های الماسی که به رنگ ریور (river) مشهور شده اند به رنگ سفید مایل به آبی (blue white) می باشند، اما افرادی که تجربه در تشخیص رنگ برلیان دارند ممکن است آنها را سفید متمایل به زرد نیز ببینند. رنگ زرد فقط درصدی از رنگ را شامل می شود و به اصطلاح ته رنگ است . الماس های زرد رنگ دارای ارزش کلکسیونری هستند و رنگ آنها (رنگ فانتزی) نامیده می شود. رنگ بلور الماس با حجم آن نسبت مستقیم دارد و هرچه بزرگتر باشد رنگ بهتری ارائه می دهد. به نسبت فراوانی رنگ های مختلف در بلورهای طبیعی الماس میتوان نتیجه گرفت که رنگ سفید متمایل به آبی (ریور) حدود 1% ، رنگ سفید ممتاز گروه تاپ وسلتون (top Wessel ton) %5، رنگ سفید گروه وسلتون 10 %از رنگ های یافت شده در بلورهای الماس را تشکیل می دهند. سازمان جواهرشناسی آمریکا (GIA) سیستمی منطقی و ساده برای تفکیک رنگ های موجود در نگین های برلیان پیشنهاد کرده که با حرف D شروع و به X خاتمه می یابد. این سیستم درجه بندی رنگ های موجود در برلیان در اروپا نیز توسط سازمان جهانی جواهرشناسان C.I.B.J.O ترویج و به مرور مورد پذیرش همگان قرار گرفته است.

 این مقیاس با حرف D که به معنی کاملاً بی رنگ بودن الماس است شروع شده و تا به Z )زرد روشن) می رسد که در طول این مسیر، مرحله به مرحله بر میزان زردی موجود در الماس افزوده می شود . بسیاری از این تفاوت رنگها ناچیزتر از آن هستند که با چشم غیر مصلح دیده شوند. اما با این حال همین تفاوت های کوچک، تأثیر بسیاری بر ارزش الماس می گذارد.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Related Articles