مروارید چیست

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

💎🌹مروارید چیست

مروارید یا در، گوهری است معمولاً سفید و درخشان که در درون برخی از نرم‌ تنان دو کفه‌ ای مانند صدف مروارید به وجود می‌آید.

شکل مروارید اغلب نزدیک به کره است. هرچند به شکل‌های دیگر مانند گلابی و دکمه و حتی شکل‌های نامنظم هم دیده می‌شود. درشتی آن به درشتی دانه خشخاش تا تخم کبوتر است. در سال 1934 میلادی مرواریدی به قطر 13 سانتی‌متر در فیلیپین پیدا شد که وزن آن حدود 37/6 کیلوگرم بود.

 کلمه مروارید ریشه ای لاتین داشته و ریشه آن از کلمه پرنا (perna) که نوعی صدف می باشد و همچنین سفارولا  (sphaerula)  به معنی کروی شکل گرفته شده است.
مروارید توسط جانوران نرم تن که ما آن را صدف می نامیم و گاها توسط حلزون ها به وجود می آید.

مروارید قدیمی ترین گوهر جهان است که از قدمت بسیار زیادی برخوردار است و اعتقاد بر این است که انسان های اولیه زمانی که به دنبال تهیه مواد غذایی در امتداد سواحل بودند، این گوهر گرانبها را کشف کردند.

صدف نوعی نرم تن است که گاهی اوقات در ساحل نیز می‌توان آن را در حال خزیدن دید. این نرم‌ تنان کوچک غذای لذیذی برای ماهی‌ها و همنوعان بزرگتر از خودشان‌ اند. حتی انسان هم از این جانور تغذیه می‌کند، به همین دلیل نرم تن برای محافظت از خود به کمک ماده ‌ای که از بدنش ترشح می‌شود، پوسته (صدف) سخت و محکمی می‌سازد و داخل آن زندگی می کند. در واقع جنس مروارید نیز از همین ماده سخت است. مرواریدها داخل این پوسته به وجود می‌آیند.

مروارید ها بسیار بی دوام تر و لطیف تر از الماس ها و یا یاقوت ها هستند. الماس می تواند تراش و پولیش مجدد خورده و بهبود سازی شوند. همانند دیگر گوهرهای اورگانیک، مروارید نیز حساس بوده و اگر در معرض اسپری های مو و یا عطر قرار بگیرد، خراب خواهد شد و دیگر درخشش سابق خود را نخواهند داشت.

مروارید به رنگ های سفید، صورتی، نقره ای ، کرم ، طلایی، آبی ، سیاه  می باشد. در آبهاي بسيار شور مرواريدهاي داراي رنگ كرم بسيار فراوان‌تر از ساير رنگها ديده مي‌شوند. مرواريدهاي حاصل از آبه هاي شيرين تيره‌تر از انواع بدست آمده از آبهاي گرم هستند.

مرواریدها به عنوان زینت در گردنبند مروارید، آویز مروارید، انگشتر مروارید، گوشواره مروارید و دستبند مروارید مورد استفاده قرار می گیرد.

صید مروارید

صید مروارید در گذشته فقط در سواحل دریاهای آب گرم یافت می شد که بی شک مهم ترین آن مراکز ، خلیج فارس بوده است. امروزه در استرالیا به خصوص سواحل غربی بنادر کیمبرلی و پورت مدلند ، شمال جزایر گینه نو ، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین و … نیز مروارید صید می شود.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Related Articles