انواع مینا کاری

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
💎🌹انواع میناکاری
مینای خانه بندی
میناکاری هنری با پیشینه ای پنج هزار ساله است اما کمتر کسی هنر میناکاری از نوع خانه بندی را می شناسد و به ارزش و عمق هنر آن واقف است.
مینای خانه بندی از انواع بسیار زیبای مینا است که به آن مینای سیمی نیز اطلاق می شود.
مینای خانه بندی متفاوت از مینای نقاشی است، اصل این هنر به دوران صفوی باز می گردد اما به رغم آثار زیبایی که توسط میناکاران آن زمان خلق شده و در دربار پادشاهان محبوس مانده، این هنر طی سالها در کشور رو به زوال نهاد و اکنون تعداد هنرمندان میناکار از نوع خانه بندی به تعداد انگشتان یک دست رسیده است.
مینای نقاشی
از روش های بسیار مرسوم این هنر در اصفهان می باشد. در این روش نقاشی بر روی سطح صاف و لعاب کاری شده ی فلز انجام می شود. ظرف فلزی را بعد از لعاب کاری به کوره می برند و سپس ظرف آماده نقاشی با رنگ های مینایی می شود.
در این روش، زمینهی ورقه مس را از مینای سفید و غلیظ می پوشانند و پس از آنکه آن را در کوره پختند، روی آن با رنگهای مینایی نقاشی می کنند. نقاشی کردن با رنگهای مینایی به دو شیوه انجام می گیرد:
طریقهی اوّل: رنگ ها را که به صورت گرد بسیار نرمی است، با آب و کمی گلیسیرین مخلوط می کنند و آن را روی صفحهی شیشه ای یا عقیق به وسیلهی کاردکهای مخصوص حل می نمایند، آن گاه مانند نقاشی معمولی آب و رنگ، نقش دلخواه را با این رنگ تصویر می کنند.
طریقهی دوم: به جای آمیختن رنگهای مینایی با آب و گلیسیرین، آن را با عصارهی جوهر کاج یا جوهر اسطو خودوس می آمیزند و به شیوهی نقاشی رنگ و روغن عمل می کنند.
[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]