نگهداری از سنگ فیروزه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

💎🌹نگهداری سنگ فیروزه

این روزها استفاده از سنگهای معدنی همچون عقیق و فیروزه در ساخت زیورآلات جانی دوباره گرفته است و در ساخت انگشتر زنانه ، گردنبند زنانه، دستبند و انگشتر مردانه به وفور به چشم میخورد.

فیروزه سنگی اصیل و معدنی می باشد، که چشم‌ها را روشنایی بخشیده، بدی‌ها را دور کرده و فواید فراوانی برای آن ذکر شده. فیروزه سنگی است که در عین هیبت و شکوه، مظهر خلوص و پاکی، افتادگی و تواضع و چشم امید به الطاف الهی است.

فارغ از جنس و کیفیت تمام زیورآلات نیاز به مراقب اصولی دارند. رنگ فیروزه ممکن است به تدریج به رنگ سبز تغییر کند. علت این امر قرار گرفتن کانی به مدت زیاد در نور شدید و یا حرارت است که باعث رنگ پریدگی و در نتیجه کم ارزش شدن کانی می‌شود. این سنگ زیبا در شرایط مختلف از صاحب خود محافظت کرده و در عین حال خود نیز به نگهداری احتیاج دارد. اصطلاحا به فیروزه سنگ زنده می گویند. چرا که اگر شرایط نگهداری آن درست رعایت نشود، کم کم کیفیت خود را از دست داده و اصطلاحا می‌میرد!

مهم‌ترین خطری که فیروزه را تهدید می‌کند ایجاد خراش روی سنگ فیروزه و نفوذ مواد اسیدی و قلیایی به این سنگ می باشد.
سنگ فیروزره هر چه قدر خوش رنگ و گران قیمت باشد باز هم باید تحت شرایط خاصی نگهداری شود. تا دچار آسیب نشود. در زمان استفاده باید مراقب بود تا این سنگ زیبا در معرض مواد قلیایی و اسیدی غلیظ قرار نگیرد.
تمیز کردن و به‌سازی شامل واکس زدن برای طول عمر فیروزه مفید است.
فیروزه به جهت سست بودن دارای خلل و فُرَج های زیادی می باشد. موادی که دارای غلظت و پایداری هستند و زمان زیادی لازم دارند تا شسته شوند مثل: وایتکس، عطر، ادکلن، کرم های آرایشی، روغن و… که روی سنگ باقی می مانند از حفره های ملکولی وارد فیروزه شده و به مرور به آن آسیب می رسانند. عمده ترین آسیب، تغییر رنگ فیروزه از آبی روشن به سبز بد رنگ است که در این حالت دیگر فیروزه به حالت اول خود باز نمی گردد و به آن فیروزه مرده میگویند.
بعضی اوقات فیروزه را داخل آب قرار می دهند تا رنگ زیباتری بگیرد که صحیح است و باعث روشن شدن رنگ فیروزه می شود. ولی حدود بیست ساعت که در معرض هوا قرار گیرد رطوبت خود را از دست می دهد و خشک می شود و به رنگ اول باز می گردد. در بعضی از مواقع هم دیده می شود فیروزه های گران قیمت را که داخل آب قرار داده اند. بعد ازخشک شدن یک خط زردرنگ دور و حاشیه آن ایجاد می شود که هرگز پاک نشده و قطعا از ارزش فیروزه کاسته می شود.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_cta h2=”شرکت در دوره گوهرشناسی” txt_align=”right” add_button=”bottom” btn_title=”شرکت در دوره” btn_color=”danger” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-address-card-o” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Ftakookartstudio.com%2Fcourses%2Fgohar%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Related Articles

فیروزه

[vc_row][vc_column][vc_column_text] 💎فیروزه فیروزه یکی از سنگهای قیمتی است که از عهد باستان در ایران شناخته شده است، فیروزه سنگ آرزوهای تمام پادشاهان ممالک از زمان…